CRESA,CHINA,SOMAJ

CRESA SCUMPASCUMPA CRESA ORADEANA

Un imobil situat în Piaţa 1 Decembrie a fost extins, reabilitat şi dotat la standarde moderne pe bani europeni.Vorbim de  fostul Centru de Îngrijire Copii cu o suprafata de cca 1300 de mp  in cadrul unui proiect cu finantare europeana de  3 mil lei in care vor fi gazduiti 120 de copii. Dintre acestea, 40 de locuri – cele situate la parterul clădirii – vor fi folosite de ASCO pentru creşă, iar celelalte 80 de locuri vor fi ocupate de copiii de la Grădiniţa nr. 47 din strada Louis Pasteur.

“Prin finalizarea acestei investiţii rezolvăm două probleme. În primul rând, putem spune că la ora actuală orice solicitare depusă pentru un loc în creşă poate fi soluţionată la zi,problema lipsei locurilor în creşe a fost rezolvată în 2013 prin crearea a 170 de locuri, fie noi, fie obţinute prin reorganizarea unor spaţii” a afirmat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Si ACUM ATENTIE  STIMATI  SPECIALISTI IN CONSTRUCTII: “valoarea totală a proiectului a fost estimată la 3.080.397 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată a fost de 2.413.963 lei iar in urma derulării procedurilor de achiziţie publică, din totalul estimat pentru lucrări, de 2.203.149 lei, procentual s-a ajuns să se cheltuie doar 69,64% din valoarea iniţială prevăzută în contract, ceea ce nu este neapărat un lucru bun”, a spus Dumitru Sim, coordonator comunicare al DMPFI. Cu alte cuvinte, firmele care au câştigat contractele au licitat la 70% din valoarea estimată a lucrărilor, acestea costând, deci, puţin peste 1.500.000 milioane lei, fără TVA.INTREBARE?  De ce prin proiect s-a avansat atat de mult ?

 

CHINA E CU NOI

Un comunicat al CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE BIHOR ne transmite ca la intilnirea cu excelenta sa Dl Doru Romulus Costea, Ambasadorul Romaniei in China au fost  punctate domeniile în care firmele româneşti ar avea succes, precum şi obstacolele  pe care o firmă le-ar putea întâmpina în stabilirea unor relaţii comerciale  sau investiţii în această ţară. Domeniile deschise investiţiilor în China sunt agricultura, serviciile imobiliare, arhitectura si dezvoltarea infrastructurii, piata chineză fiind   interesată şi de exporturile româneşti de mobilă, vinuri, produse agroalimentare si textile de calitate.La întâlnire au participat peste  20 de firme bihorene, stabilindu-se un dialog deschis, eficient şi concret, Excelenţa Sa răspunzând la toate întrebările si problemele ridicate de participanţi.Ambasadei României în China poate fi accesate pe site-ul http://beijing.mae.ro/.

 

LECTIA AJOFM

La aniversarea a 15 ani de existenta ai AJOFM, directorul institutiei a tinut sa spuna patronilor in special urmatoarele: “Noi acţionăm pe două direcţii: vrem să fim un partener real pentru cei care îşi caută un loc de muncă, dar şi pentru agenţii economici.Patronii bihoreni nu prea ştiu că, prin AJOFM, pot primi bani dacă angajează anumite categorii de bihoreni. De pildă, o firmă care angajează absolvenţi primeşte, timp de un an, o suvenţie lunară de 750 de lei, cu condiţia ca să păstreze angajatul cel puţin 18 luni. De asemenea, AJOFM acordă prime şi pentru angajaţi, cum ar fi pentru şomerii care se încadrează în muncă şi reuşesc să-şi păstreze job-ul un an ori pentru cei care acceptă un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 de kilometri.

Un alt lucru neştiut de patroni,este că AJOFM poate ţine cu brio locul unei firme de recrutări de personal. Însă ca să facă recrutări eficiente, Agenţia trebuie să aibă o evidenţă reală a locurilor de muncă vacante din judeţ. În baza de date avem 200, 300 de locuri de muncă vacante. Dar dacă mă uit pe site-uri sau dacă luăm oraşul la pas, vedem anunţuri care nu se găsesc în această listă”, a spus Bekesi, atrăgând atenţia patronilor că sunt obligaţi atât să anunţe locurile de muncă vacante, precum şi ocuparea lor.  “Nu pot să formez continuu bucătari, când pe piaţă se cer cameriste”, a spus directorul Bekesi in final.Comentarii?

————————————————————————————————————————————————————————————-

Smile01-1dg3fzc

 

Stirea cu cresa e completata umoristic,…

 

Intr-o gradinita din America , educatoarea le promite copiilor 2 $ daca
vor raspunde exact la intrebarea:
– Cine a fost persoana cea mai importanta din istoria omenirii?
Se scoala Sean, irlandezul, si zice ca St. Patrick.
Gresit, urmatorul la rand!
Se scoala McQueen, scotianul, si zice ca St. Andrew.
– Gresit, urmatorul…
Se scoala Shlomo, evreul, si zice ca Isus Cristos.
Educatoarea ii da cei 2 $ pentru raspunsul exact, si-l intreaba, totusi,
cum se face ca evreii il recunosc pe Isus ca cel mai important om din
istorie.
Raspunsul lui: Eu stiu de fapt ca cel mai tare din istoria umanitatii
a fost MOISE, dar BUSINESS IS BUSINESS!

PS: bancul a luat premiul 1 la festivalul international al bancurilor.
Motivatia juriului : A doua oara cand un evreu il vinde pe Isus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 8