Cresc ajutoarele pentru fermieri

31ae65e23ee71c409ef53a4e7f43ad4d

Prețul redus la lapte provoacă îngrijorare pentru fermieri. Există prea mult lapte la prea puțini bani. Pentru a contracara efectele supraofertei, guvernul federal german pune la punct un nou pachet de ajutor.

Guvernul federal va dubla ajutorul din partea UE pentru fermieri în valoare de 58 de milioane de euro. Astfel, suma totală va ajunge la 116 milioane de euro, spune ministrul federal al agriculturii, Christian Schmidt, pentru Nordwest-Zeitung din Oldenburg.

O ruptură structurală s-ar dovedi foarte scumpa, spune politicianul CSU motivând decizia. Noile ajutoare au două obiective: lichidități pentru întreprinderi și oferirea de impulsuri pentru o disciplină mai bună a cantităților oferite pe piață. Este nevoie de cantități mai mici din produse pentru a se putea obține mai mulți bani. Din luna septembrie fermierii pot să aplice pentru pachetul de asistență din partea UE.

Uniunea Europeană ajută producătorii de lapte și alți agricultori aflați în dificultate cu un al doilea pachet de asistență, în valoare de 500 de milioane de euro. Pentru a contracara efectul supraofertei de lapte și pentru a stabiliza prețurile, aceștia vor plăti 150 de milioane de euro către producătorii de lapte care își reduc producția. Restul de 350 de milioane de euro merg către statele UE pentru o împărțire suplimentară, iar suma cea mai mare, de 58 milioane de euro, merge către Germania.

Schmidt a anunțat faptul că aceste ajutoare vor fi de folos pentru producătorii de lapte care au probleme datorită prețurilor mici la lapte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-Hilfe-fuer-Bauern-wird-verdoppelt-article18419716.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2