Cresc îngrijorările privind economia turcă

imago68915330h

Camera de Comerț Germano-Turcă înregistrează o anumită reticență în disponibilitatea IMM-urilor de a-și asuma noi angajamente pe relația cu Turcia. În opinia lor, tentativa de lovitură de stat va lăsa urme semnificative.

Eșuata tentativă de preluare a puterii în Turcia de către forțe militare ar putea lăsa urme adânci în economia țării, este de părere Camera de Comerț Germano-Turcă de la Istanbul. Încă nu se pot zări aceste consecințe pe termen lung, dar acea noapte va lăsa cicatrici, spune directorul camerei de comerț, Jan Nöther.

Nöther se arată în general îngrijorat de economia țării, care în ultimele luni a fost zdruncinată de mai multe atacuri. Economia turcă a mai suferit și în trecut de crize dureroase, găsind mereu soluții la problemele sale, mai adaugă acesta. Însă acum se pare că încrederea partenerilor internaționali de afaceri scade pe fondul amenințărilor continue.

Conform lui Nöther nu se poate observa deocamdată o scădere generală a disponibilității investitorilor germani de a investi în Turcia. Este vorba doar despre o ușoară lipsă de disponibilitate a IMM-urilor pentru stabilirea de noi angajamente.

În Turcia, părți din armată au demarat vineri seara acțiuni pentru a prelua puterea, însă lovitura de stat a fost înăbușită după doar câteva ore. În ciocnirile violente ce au avut loc la Ankara și istanbul au fost uciși 265 de oameni, potrivit datelor oficiale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sorge-um-tuerkische-Wirtschaft-waechst-article18216156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 55 =