Cresc vânzările de Pedelec, dar crește și numărul acțiunilor în instanță

Bicicletele asistate de pedale, sau pedelec, au provocat un boom în industria producătoare de biciclete. Bicicletele electrice au alimentat vânzările, au creat noi categorii de clienți și au inspirat o serie de tehnologii inovative. Ei îi fac pe retaileri să zâmbească și îi motivează pe ingineri să fie creativi, scoțând cea mai bună performanță din produsele lor.

Există multe motive de bucurie, dar și de îngrijorare, după cum mulți dealeri și branduri de biciclete au ajuns să descopere. Pe măsură ce bicicletele ajung să fie electrificate, consumatorii cer o calitate mai ridicată și servicii mai bune. Pedelec-urile sunt adresate unei alte categorii de clienți, mulți dintre ei nu sunt obișnuiți să folosească o bicicletă, apar într-un magazin de specialitate cu așteptări foarte mari și dau dovadă de puțină răbdare.

Când un retailer sau un producător nu este capabil să îndeplinească aceste așteptări, proprietarii aleg din ce în ce mai des să se adreseze curților de judecată, chiar și pentru probleme minore. Acest lucru costă bani și timp pentru dealeri, dar și pentru producători.

Piața beneficiază de un adevărat boom, atât din punct de vedere al vânzărilor, cât și al proceselor intentate. Vânzările de biciclete electrice au crescut în Germania de la 380.000 în anul 2012 la 535.000 în 2015, spune Asociația Germană pentru Biciclete (ZIV). Partea lor din totalul bicicletelor vândute a crescut de la 11% în 2013 la 12,5% în 2015. În timp ce cota de piață este într-o creștere continuă și lentă, numărul de procese în care sunt implicate pedelec-uri a explodat.

Acțiunile legale care implică pedelec-uri defecte reprezintă un procentaj semnificativ din totalul rapoartelor pregătite pentru curți de Agenția de Creanțe Zedler. Aceste rapoarte sunt pentru procese legate de biciclete, care includ accidente cu vehicule motorizate, pretenții de răspundere civilă, creanțe de uz casnic, precum și reconstrucții ca urmare a accidentelor sau pagube cauzate de produse care au funcționat necorespunzător.

http://www.zedler.de/en/zedler-aktuell/e-bike/news-detail/pedelec-sales-are-rising-in-germany-but-pedelec-lawsuits-are-booming-895.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 8 =