Cresc veniturile oamenilor în vârstă

Oamenii în vârstă din Germania câștigă în medie mai mult acum decât în urmă cu câțiva ani. Acest lucru este relevat de o nouă evaluare a Institutului German pentru Economie. Cu toate acestea, în Germania crește tot mai mult riscul de sărăcie printre bătrâni.

Veniturile oamenilor în vârstă din Germania a crescut semnificativ în ultimele trei decenii și mai puternic decât cele ale tinerilor. De aceea cei cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani din vestul Germaniei au venituri mai mari acum cu aproximativ 52% decât la mijlocul anilor 1980. Acest lucru reiese dintr-o evaluare a grupului socio-economic.

Veniturile oamenilor cu vârsta sub 45 de ani au crescut, potrivit studiului, cu între 21-31% în funcție de regiune. Pentru grupul socio-economic sunt chestionate anual mii de gospodării din Germania. De la reunificare veniturile celor în vârstă au crescut cu 25%, iar a celor tineri cu doar zece procente.

În anul 1984 o treime din pensionari se aflau în segmentul inferior al veniturilor, în anul 2014 cota s-a redus la 19%. Astfel că tot mai mulți bătrâni ajung în clasa veniturilor medii după pensionare. Motivul ar fi faptul că nivelul pensiilor a crescut tot mai mult cu toate că în anul 1970 acesta se situa la 55,2% din venitul mediu brut, iar în 2015 acesta reprezintă 47,6%. În schimb asigurările private de pensii joacă în rol tot mai pronunțat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Einkommen-aelterer-Menschen-nimmt-zu-article19831233.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 82