Crește cererea de camioane

RTR23ZAK

Semnale îmbucurătoare privind conjunctura din industria automobilistică: În Europa cererea de vehicule utilitare este într-o creștere continuă. Ultimele date oferite de asociația Acea din domeniu arată putere și robustețe, cu o singură excepție alarmantă.

Vânzările de vehicule pentru uz comercial iau amploare. În luna februarie a acestui an numărul de vehicule înmatriculate pe piața de vehicule noi de la nivelul UE a crescut în comparație anuală cu aproape 18% la 160.062, după cum a anunțat asociația industrială din domeniu, Acea. Această statistică cuprinde camioane, camionete și autobuze.

Astfel că vânzările de vehicule utilitare au crescut pentru a 14-a lună consecutiv, se mai spune. Foarte puternic s-au dezvoltat înmatriculările pe segmentul vehiculelor utilitare de mare tonaj. În primele două luni ale anului piața de vehicule utilitare a crescut în total cu 14,5%.

Președintele Uniunii Asociațiilor Industriale Germane (VDA), Matthias Wissmann, a dat ca motiv pentru această creștere, dezvoltarea economică puternică de la nivelul Uniunii Europene. La care se mai adaugă necesitatea înoirii flotelor. Nivelul redus al înmatriculărilor din ultimii ani a condus la o învechire a parcurilor auto, în special în sudul Europei. Aceste vehicule încep acum să fie înlocuite cu altele noi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lkw-Nachfrage-steigt-an-article17299321.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7