Crește cererea de petrol în China

CapriviDeși creșterea economică a Chinei s-a situat în 2015 la doar 6,9%, setea de petrol în Regatul Mijlociu este la fel de mare. Guvernul de la Beijing are o puternică contribuție la acest lucru. Cererea Chinei acționează în prezent ca un sprijin pentru prețul petrolului.

În China cererea pentru petrol a urcat la o valoare record în ciuda creșterii economice slabe de anul trecut. În special consumul sporit de benzină și kerosen a majorat utilizarea petrolului cu 2,5% la un total de 10,32 milioane de barili pe zi, după cum raportează statisticile oficiale.

În mod contrar, în anul 2015 în Republica Populară a scăzut cererea pentru alte materii prime, precum cărbune sau oțel. În cazul consumului de petrol experții estimează anul acesta o ușoară creștere, în contextul în care actuala răcire de conjunctură se va păstra. Cu un procent de 6,9%, economia Chinei nu a mai crescut atât de lent de un sfert de secol.

În a doua jumătate a anului guvernul de la Beijing a sprijinit vânzările de automobile prin reduceri de taxe. Numărul crescut de automobile pe străzi a majorat și consumul de combustibil. Anul curent asociațiile industriale estimează o nouă majorare în vânzările de automobile. Cu toate acestea, pentru anul 2016 este de așteptat ca economia Chinei să piardă în continuare din elan.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Oelverbrauch-steigt-dennoch-article16799371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =