Crește economia Coreei de Nord

3qlh0555

Crește economia Coreei de Nord

În mod oficial nu există nici un fel de date economice din această țară comunistă. Cu toate acestea, rapoartele băncii centrale sud-coreene arată o creștere economică ușoară în țara vecină. O mare contribuție o are ramura construcțiilor.

Economia din Coreea de Nord este în continuare izolată de restul lumii dar conform estimărilor din Coreea de Sud, aceasta ar fi crescut pentru al patrulea an consecutiv. Creșterea țării vecine s-a situat la 1,0% de la an la an și a încetinit ușor, potrivit unui raport al băncii centrale din Seul.

În anul 2013 produsul intern brut a crescut potrivit băncii din Coreea cu 1,1%. Regimul comunist din Pyongyang nu a oferit însă nici un fel de date oficiale cu privire la aceste evoluții.

În timp ce activitatea de construcții a crescut, producția agricolă precum și obținerea de materii prime, precum cărbune și minereul de fier a scăzut în Coreea de Nord.

Exporturile au scăzut cu 1,7% la 3,16 miliarde de dolari,iar importurile, în principal de mașini și textile, a crescut cu aproape opt procente la 4,45 miliarde de dolari. Aproximativ 80% din comerțul exterior al Coreei de Nord se efectuează peste granița cu China.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nordkoreas-Wirtschaft-waechst-article15538566.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =