CRESTE GAZUL RUSESC

  • image-667405-panoV9free-ysioImporturile germane de gaze din Rusia cresc rapid

De la izbucnirea crizei din Crimeea politicienii de la Berlin și Bruxelles doresc să devină mai puțin dependenți de materiile prime rusești. Dar acest lucru este dificil, după cum arată noile cifre ale grupului Gazprom.

 

Politica și economia par în zilele acestea desprinse din două lumi diferite. Guvernele europene impun interdicții de călătorie politicienilor și liderilor de afaceri din Rusia, cu toate acestea, între timp afacerile merg strună, susținute de Berlin și Bruxelles. În special cifrele din ultimul trimestru spun că de fapt dependența reciprocă este în creștere.

 

În ciuda unei ierni blânde, gigantul energetic Gazprom a crescut în această perioadă vânzările de gaze la partenerii de afaceri din Germania, cu peste 15%. Totalul exporturilor către Europa au crescut ușor la 43 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, conform declarației de vineri a Gazprom. Iar cel mai mult au crescut importurile de gaze spre Marea Britanie, unde s-au dus peste 4,4 miliarde de metri cubi, cu 30% mai mult decât cu un an în urmă. Iar negocierile nu par să încetinească. Astfel că gigantul petrolier Rosneft participă în proporție de 13% la producătorul italian de anvelope Pirelli, fiind astfel cel mai important acționar. Informația a fost făcută publică în cadrul zilei de luni, de către băncile Intesa și UniCredit care se numără de asemenea printre proprietari. Astfel, Rosneft deține jumătate dintr-un holding care deține 26,2% din acțiunile Pirelli.

 

Potrivit unei persoane apropiate ambelor companii, tranzacția s-ar ridica la suma de 750 de milioane de euro. Aproximativ 500 de milioane de euro au fost achitați în numerar, iar restul de 250 de milioane vor fi constituiți din datorii ce vor fi preluate de liderul pieței rusești. Rosneft contribuie, de asemenea, la consolidarea afacerii pe care Pirelli o are în Rusia. Acolo producătorul de anvelope a avut recent probleme.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/krim-krise-gazprom-steigert-exporte-nach-deutschland-um-15-prozent-a-962662.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 94