creste japonia

 

 

_74863980_163603823
• Japonia creşte
Economia Japoniei a crescut, în primul trimestru, cu cel mai rapid ritm din ultimii trei ani, datorită creșterii cheltuielilor înainte de o mărire a impozitului pe vânzări, pe1 aprilie. Datele oficiale au aratat că PIB-ul a crescut cu 1,5% în perioada ianuarie – martie, față de 0,1 % în trimestrul anterior .

Cifra bate previziunile de creștere de 1 % , si a fost condusă de cheltuielile de consum, care au crescut cu 2,1% . În ceea ce privesc, cheltuielile de capital al afacerilor, acestea au depasit de asemenea, o crestere cu 4,9% , aproape dublu faţă de aşteptările analiştilor. Consumul privat, reprezintă aproximativ 60 % din economia Japoniei. Cu toate acestea, economiștii au avertizat că pot fi reduse cheltuielile din prezent, datorită majorarii în aprilie a taxei pe vânzări.

Prim-ministrul japonez, Shinzo Ab, s-a aflat în încercarea de a revigora creșterea economică în cea mai mare a treia economie a lumii. Politica sa de ” Abenomics ” a ajutat economia Japoniei sa creasca mai repede, dar rămân motive de îngrijorare cu privire la posibilitatea durabilă de recuperare. Analiștii avertizează că deficitul comercial imens al Japoniei ar putea reprezenta un risc pentru creșterea economică. Datele publicate luni, au arătat că exporturile au crescut cu 6% de la trimestru la trimestru, din cauza micşorării valorii yenului, ceea ce a făcut ca bunurile japoneze să fie mai ieftine în alte ţări.

Cu toate acestea, moneda mai slaba a făcut de asemenea, importurile mai scumpe pentru Japonia, care a continuat să cumpere cantități mari de combustibil extern pentru a compensa lipsa de energie nucleară. Bill Adams, economist senior la internațional pentru PNC Financial Services Group, se așteaptă , de asemenea, o contracție economică în trimestrul al doilea .
http://www.bbc.com/news/business-27419848

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =