Crește numărul actelor violente împotriva refugiaților

9a8622d0afbb6944c99e8c0e0e57b337

Numărul refugiaților care merg în Germania este în scădere, dar numărul actelor de violență îndreptate împotriva lor ia amploare. De la începutul anului ministerul german de interne a numărat mai multe crime decât pe parcursul întregului an anterior. Un alt trend produce de asemenea îngrijorare.

Violența împotriva refugiaților a luat amploare în continuare de la începutul acestui an. În primele luni din 2016 situația s-a înrăutățit, spune ministrul federal de interne din Germania, Thomas de Maizière.

El a vorbit despre “o brutalizare a unei părți din societatea germană”. Criza refugiaților a acționat doar ca accelerator. Aceasta a polarizat țara și a coborât pragul unor persoane pentru utilizarea violenței. Când cetățenii aparent pașnici aplică violență, acest lucru devine îngrijorător, spune de Maizière. Multe din incidente se petrec în apropierea spațiilor de cazare pentru refugiați.

Din luna ianuarie au existat prin urmare 449 de atacuri împotriva caselor refugiaților, din care 82 de infracțiuni violente. Acestea au inclus 45 de incendieri și cinci infracțiuni împotriva legii explozibililor. În afara zonelor de cazare au mai fost înregistrate 654 de infracțiuni împotriva solicitanților de azil, 107 dintre ele au fost violente.

Anul trecut numărul atacurilor asupra refugiaților a crescut de aproape cinci ori, de la 199 la 1031 de cazuri. Atacurile asupra solicitanților de azil în afara spațiilor de cazare au fost incluse pentru prima dată în acest an în statistici. Numărul incidentelor crește continuu, în ciuda faptului că de câteva luni numărul refugiaților ce a ajuns în Germania s-a redus semnificativ.

http://www.n-tv.de/politik/Gewalt-gegen-Fluechtlinge-waechst-weiter-article17802416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − = 15