Crește numărul de pasageri în autobuze și trenuri

Tot mai mulți oameni folosesc mijloacele de transport în comun. Cetățenii germani au călătorit mult mai mult cu autobuze sau metrouri în prima jumătate a acestui an. În ținuturile rurale tendința este în direcție opusă.

Numărul pasagerilor din autobuze și trenuri a crescut și anul acesta în Germania. La nivel național în prima jumătate a anului 2017 au călătorit fix 5,2 miliarde de pasageri în traficul public de persoane (ÖPNV), după cum raportează Asociația Companiilor Transportatoare Germane. În comparație cu aceeași perioadă din anul precedent creșterea măsoară 1,5%, care este distribuită neuniform. În traficul de autobuze numărul de pasageri a crescut doar ușor, pe căile ferate diferența a fost mai mare.

Veniturile din vânzarea biletelor au crescut potrivit datelor existene cu patru procente până la un total de 6,4 miliarde de euro, nu doar datorită unui număr mai mare de clienți, ci și din cauza unor prețuri mai ridicate. Cifrele bune arată că ÖPNV are în continuare potențial de creștere și dezvoltare, iar astfel există o soluție la problema numărul unu din orașe și anume reducerea emisiilor în sectorul transporturilor, subliniază președintele asociației, Jürgen Fenske.

Majoritatea pasagerilor aleg în continuare autobuzul. Cota lor se află în prezent la 40% din transportul în comun. Cu o creștere de 0,5% numărul pasagerilor a crescut doar ușor în prima jumătate a anului. În special în spațiul rural cererea a scăzut de ani de zile, în multe locuri cifrele au scăzut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Fahrgaeste-in-Bus-und-Bahn-steigt-article19988643.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 8