Crește numărul deceselor din Germania cauzate de cancer

c6aaa0617e74915e678c380a8b453303

Numărul persoanelor din Germania bolnave de cancer s-a dublat față de nivelul anilor 1970. Chiar și numărul de decese este mai mare, deși nu cu mult. Raportul RKI cu privire la cazuri de cancer prezintă și motivele.

În Germania mor astăzi mai mulți oameni din cauza cancerului decât în urmă cu trei decenii. În același timp aceștia trăiesc mai mult dacă apelează la terapie. Acest lucru reiese dintr-un prim raport privind cazurile de cancer, pe care l-a prezentat Institutul Robert Koch (RKI) și Ministerul Federal al Sănătății din Germania. Oamenii care mor de cancer au în medie 74 de ani, deci cu patru ani mai în vârstă decât în anii 1980.

Chiar și numărul celor care supraviețuiesc bolii a crescut semnificativ. În Germania trăiesc în prezent patru milioane de oameni care s-au îmbolnăvit de cancer cel puțin o dată în viață.

Cu toate acestea, numărul de noi îmbolnăviri aproape că s-a dublat între 1970 și 2013, pentru un total de 482.500. În prezent există în același timp mai multe decese cauzate de cancer. În 1980 au existat 193.000 de astfel de cazuri, iar în 2014 – 224.000. Cauza esențială a unei astfel de tendințe este în principal îmbătrânirea societății. Pentru aproape toate tipurile de cancer riscul de îmbolnăvire crește odată cu vârsta.

Dacă acest efect al vârstei este eliminat, ratele de îmbolnăvire din ultimii ani chiar s-au redus. Spre exemplu, mai puțini bărbați suferă de pe urma cancerului pulmonar, pentru că există mai puțini fumători. Ponderea mai redusă de fumători în rândul femeilor și a tinerilor nu se reflectă însă în cadrul statisticilor. La femei se păstrează rata de îmbolnăvire de cancer pulmonar.

Pe lângă cancerul pulmonar bărbații sunt predispuși în special la cancer de stomac și la intestine. Pe termen lung există însă un declin în rândul tumorilor de col uterin.

http://www.n-tv.de/wissen/Zahl-der-Krebstoten-in-Deutschland-steigt-article19205506.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42