Crește numărul solicitanților de job din Balcani

Mulți imigranți stabiliți în Germania au înaintat cerere pentru azil. Dar oamenii ce provin din Balcani caută în principal un loc de muncă. Între timp autoritățile de la Berlin reacționează: căutătorii de joburi din această regiune pot să își găsească un loc de muncă în mod legal, iar tot mai mulți oameni aleg această oportunitate.

Schimbarea de curs operată anul trecut de guvernul federal german în privința imigranților din vestul peninsulei balcanice care caută un loc de muncă a făcut să crească simțitor numărul solicitanților. În primele opt luni ale anului 2017 numărul permiselor de muncă emise pentru cetățeni cu ședere temporară din Albania sau alte state din vestul Balcanilor a crescut cu 60% în comparație cu aceeași perioadă din anul precedent, pentru un total de 62.957 permise, arată cele mai recente date ale Agenției Federale Germane pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Guvernul federal a reacționat în anul 2015 la creșterea bruscă și puternică a numărului de solicitanți de azil ce provin din vestul peninsulei balcanice. Întrucât majoritatea au venit în Germania pentru un loc de muncă care să le ofere un trai mai bun, Oficiul Federal pentru Refugiați și Imigrație (Bamf) și-a redus cu aproape 100% numărul de cereri pentru azil. Noua reglementare – așa numita pre-aprobare – permite oamenilor din Balcani să vină temporar în Germania și să obțină un loc de muncă, dar numai respectând anumite condiții specifice.

În același timp în acest an a crescut și numărul refuzurilor. Până la finalul lunii august agenția federală a respins 17.500 de permise de muncă ale solicitanților din Albania, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia sau Kosovo. Majoritatea refuzurilor s-au datorat faptului că pentru persoanele afectate nu a existat o ofertă concretă de loc de muncă sau că există deja suficienți candidați în Germania pentru pozițiile respective. Numărul refuzurilor a crescut în primele opt luni ale anului cu 54% față de aceeași perioadă a anului trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gastarbeiterzahl-aus-dem-Westbalkan-waechst-article20062967.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 79 =