Crește piața auto din China

RTR3D52H

Un ajutor nesperat pentru industria auto din Germania: la prima vedere cele mai recente statistici de pe piața auto chineză promit o creștere robustă. La o privire mai atentă însă, se formează o imagine cu totul diferită.

Creșterea de pe piața chineză de automobile s-a menținut și în luna martie a acestui an datorită unor facilități fiscale și a unor campanii promoționale efectuate de anumiți producători. Numărul automobilelor vândute a fost luna trecută cu 7,8% mai mare pentru un total de 1,92 milioane de unități, anunță Asociația Industrială PCA la Beijing la începutul acestei săptămâni.

Pentru primul trimestru a rezultat o creștere de 6,9%. Astfel că, cea mai mare piață de mașini din lume este pe cursul de a crește prognozat cu șase procente, conform estimărilor asociației CAAM, asociație sprijinită de stat.

Însă experții nu văd în acest trend recent un semn al puterii eocnomice. Conjunctura auto din China profită în prezent de facilități fiscale, care au fost introduse în toamna anului 2015 după o vară slabă ca vânzări.

În ultimele trei luni ale anului trecut vânzările au crescut cu câteva zeci de procente lunar. Cererea sprijinită de stimulentele oferite de stat pierde rapid din impuls. Cererea naturală se păstrează în limite.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Automarkt-waechst-article17434031.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9