CRESTE PIATA MUZICII

  • 2-format43Download și Streaming poate salva industria muzicală

Piața muzicală de la nivel mondial, în valoare de 15 miliarde de dolari, a scăzut din nou în anul 2013. Cu toate acestea, există speranță pentru industrie. Serviciile de streaming sunt în creștere mai puternică ca niciodată.

Serviciile digitale sunt conducătorii creșterii pe piața industriei de muzică la nivel mondial. Pe parcursul anului 2013 vânzările globale fizice și digitale de muzică, drepturi de performanță și sincronizare au scăzut, în timp ce serviciile de download și streaming au crescut puternic. După cum a anunțat asociația internațională a industriei, IFPI în cadrul zilei de marți, piața digitală de muzică a crescut anul trecut cu 4,3 % până la 5,9 miliarde de dolari. Servicii precum Spotify sau Deezer, axate pe streaming, au înregistrat o creștere enormă a vânzărilor, cu aproximativ 51,3%. Recent, 28 de milioane de utilizatori au utilizat un astfel de serviciu unde muzica este redată direct de pe web.

Pentru prima dată a fost atinsă o cifră de afaceri de peste un miliard de euro, în anul 2013, pentru abonamente și servicii de streaming și publicitate. Donwload-urile și serviciile de streaming reprezintă acum 39% din piața muzicală globală.

Industria muzicală din Europa recuperează în Europa. Aici s-a înregistrat prima creștere a vânzărilor din ultimii 12 ani. Afacerile din SUA s-au stabilizat, iar piața germană de muzică reprezintă cea mai mare din Europa și numărul 3 mondial (cu o cotă de piață de 9,1%). În schimb Japonia, a doua cea mai mare piață muzicală din lume, a crescut cu aproape 17% în anul 2013.

 

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/9633110.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 20 =