Crește salariul cu Inteligența Emoțională?

leader-in-hole-with-ladder-website

Cunosti pe cineva care nu ar vrea să facă mai mulți bani? Cred că ne-ar fi foarte greu să găsim un coleg, membru al familiei sau un prieten care nu ar dori să facă mai mulți bani. Problema cu câștigul de mai mulți bani este că necesită adesea un mare sacrificiu. Cu un salariu mai mare vin si cerințe mai mari, ore suplimentare si stres in plus. Timpul de calitate cu prietenii și familia scade.

Ce se întâmplă dacă ai afla că este o rută directă spre un venit mai mare şi care imbunatateste de asemenea relațiile la locul de muncă și acasă? Sună prea bine ca să fie adevărat? Noi cercetari efectuate de TalentSmart® arată că drumul spre venituri mai mari este pavat de calitatea relatiilor tale. Oamenii castiga mai multi bani, deoarece aceştia devin mult mai inteligenti emotional.

Intr-un studiu recent, s-a testat inteligența emoțională (EQ) a peste 42.000 de persoane, după care s-a comparat rezultatele cu veniturile lor anuale. S-a descoperit ca oamenii cu o inteligenţă emoţională mai mare fac în medie cu 29.000 de dolari pe an, mai mult decât persoanele cu inteligenta emotională mai mică. În medie, fiecare creștere procentuală a inteligenței emoționale adaugă 1.300 de dolari la un salariu anual. Inteligenta emotionala este formata din patru competențe care reprezintă cealaltă parte a intelectului. Dar, spre deosebire de IQ –ul regulat, abilitățile inteligentei emotionale sunt suficient de flexibile pentru a putea fi îmbunătățite, cu un minim efort.

Cele patru competente sunt:

Conștiința de sine – Abilitatea ta de a percepe cu acuratețe propriile emoții, și să înțelegi tendințele tale în diferite situații.

Managementul de sine- Abilitatea ta de a utiliza conștiința de sentimentele tale să rămână flexibile, și să conducă spre comportamentul pozitiv.

Conștientizarea socială – Abilitatea ta de a intelege emotiile altor persoane.

Managementul Relatiilor – Consta în aplicarea primelor trei abilități; capacitatea de a utiliza conștiința ta de propriile emoții și pe cele ale altora pentru a gestiona interacțiunile cu succes.

Desigur, persoanele cu o Inteligenta emotionala mai mare fac mai mulți bani tocmai pentru că îi ajută să-și facă treaba mai eficient. Ei fac mai mulți bani, deoarece aceştia aduc un plus de valoare companiei din care fac parte. Acestia comunica mai bine, au performanțe mai bune în condiții de stres. Ei fac echipele lor mai productive şi iau decizii mai bune, fără sentimente ascunse.

http://www.talentsmart.com/articles/Increasing-Your-Salary-with-Emotional-Intelligence-983916766-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 43 =