Creșterea Australiei incetineste in mod neasteptat

_85315250_sydney_harbour

Creșterea Australiei incetineste in mod neasteptat in al doilea trimestru

Produsul intern brut (PIB) al Australiei a crescut mai puțin decât era de așteptat, în al doilea trimestru al acestui an, deoarece economia a luptat pentru a obține un impuls. Economia s-a extins cu 0,2% față de trimestrul precedent și a crescut cu 2% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Creștere trimestrială de 0,4% a fost așteptată pe scară largă, în timp ce rata anuală a fost prognozată la o creştere de 2,2%.

Creșterea economică a fost afectată de o scădere “semnificativă” în activitatea de minerit și construcții, în timp ce exporturile au scăzut, de asemenea. Producția minieră a scăzut cu 3% în primul trimestru, potrivit Biroului Australian de Statistică, din cauza încetinirii cererii din China, cel mai mare partener comercial al Australiei.

Economia a crescut cu un puternic 0,9% în primul trimestru, ritmul cel mai rapid din ultimele patru trimestre. Datele vin la o zi dupa ce Reserve Bank of Australia a menținut ratele dobânzilor la un nivelul record de 2%. Banca centrală se așteaptă la o creștere de 2,25% în acest an, însă unii economiști cred că aceste previziuni ar putea fi prea optimiste, și că reducerile ratei ar putea fi din nou pe ordinea de zi.

http://www.bbc.com/news/business-34124419

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =