Creșterea din zona euro încetinește în decembrie

_87235873_87235872Creșterea în economia zonei euro a încetinit ușor în luna decembrie față de luna anterioară, arată noile cifre lunare. Indicele Managerilor de achiziții (PMI) pentru luna decembrie a scăzut la 54, de la 54,2 in luna noiembrie, potrivit Markit. Orice cifră de peste 50 indică o creștere.

Inflația din zona euro a fost, de asemenea, revizuită în creștere la 0,2% în luna noiembrie, în scădere față de luna precedentă, și în scădere cu 7,3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare creștere a prețurilor din luna noiembrie a fost la alimentele neprelucrate, de 2,7% – cu toate acestea, mai mică decât creșterea de 3,2% din octombrie.

În ciuda cresterii economice din decembrie, ultimele trei luni din 2015 au înregistrat cea mai mare creștere trimestrială din ultimii patru ani, a declarat Markit, unde sectorul serviciilor arată cel mai mare câștig lunar din noiembrie 2010.

Ritmul de creștere din industria prelucrătoare a accelerat cu cea nai mare viteză din ultimele 20 de luni, depășind creșterea în sectorul serviciilor, pentru prima dată în mai mult de un an – deși costurile și salariile din industria prelucrătoare au continuat să crească.

http://www.bbc.com/news/business-35111199

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 91