Creșterea economică a Australiei mai puternică decât era de așteptat

_86986281_sydney_harbour

Economia Australiei a crescut peste așteptări, depasind 1,1% în primul trimestru din 2016, comparativ cu trimestrul precedent, amplificata de exporturi și o creștere a cheltuielilor gospodăriilor. Prognozele au fost pentru o creștere trimestrială de aproximativ 0,8%. Anual, economia s-a extins cu 3,1% în primele trei luni ale anului. Industriile de servicii, de asemenea, au contribuit la creșterea primului trimestru, împreună cu industriile de finanțe și comerț cu amănuntul.

Economia a luptat pentru creștere, din cauza boom-ului minier, în principal ca urmare a încetinirii creșterii cererii al unuia dintre cei mai mari parteneri comerciali, China. Dolarul australian a urcat cu aproape jumatate de cent din SUA ca urmare a datelor privind Produsul intern brut (PIB), care i-a luat pe mulți prin surprindere.
Economistii spun ca cele mai recente cifre de creștere ar trebui să reducă necesitatea unor reduceri suplimentare ale ratei dobânzii.

Luna trecută, banca centrală a țării – Reserve Bank of Australia (RBA) – a redus rata dobânzii de referință la un minim istoric de 1,75%. Australienii vor merge la urne, pe 2 iulie, după una dintre cele mai lungi campanii electorale din istoria țării.

Australia’s economic growth stronger than expected – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40