Creșterea economică din Indonezia incetineste pentru al cincilea an consecutiv în 2015

_88110839_indonesiatrainCreșterea în cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, Indonezia, a încetinit cu 4,76% anul trecut, marcând al cincilea declin anual consecutiv. Preturile scăzute ale materiilor prime și cheltuielile de consum, împreună cu o încetinire a partenerului comercial cheie, China, a afectat creșterea economică.

Spre sfârșitul anului trecut, cu toate acestea, economia a crescut cu puțin peste 5%, stimulată de cheltuielile guvernamentale. Președintele Joko Widodo a promis să ridice creșterea anuală la 7% în medie.

Cu toate acestea, țara a cunoscut o creștere economică medie sub 6% în ultimii zece ani, iar analiști spun că e puțin probabil să se îmbunătățească.

În luna decembrie, Banca Mondială a declarat că incendiile din pădurea Indoneziană au costat anul trecut ţara mai mult de două ori suma cheltuită pentru eforturile de reconstrucție după tsunami din 2004. În raportul său trimestrial, banca a declarat că incendiile au putut fi estimate la un cost de 221 trilioane de Rupii indoneziene ( 15.72 miliarde de dolari).

http://www.bbc.com/news/business-35499338

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 29