.Creșterea economică din SUA a incetinit la 0,5%, în primul trimestru din 2016

_89487848_gettyimages-487634203

 Creșterea economică din SUA a încetinit la un ritm anual de 0,5% in primele trei luni ale anului. Aceast lucru semnificand  o scădere bruscă in comparatie cu rata de crestere de 1,4% din ultimul trimestru al anului 2015, si cel mai lent ritm din ultimii doi ani. Încetinirea creșterii economice, care a fost mai profunda decât majoritatea previziunilor economistilor, a fost pusa pe seama scaderii cererii interne și un dolar puternic, avand un impact negativ asupra exporturilor. Cumpărătorii achizitionand mai puțin, companiile au fost reticente în a comanda stocurie noi.

Cheltuielile de consum, cee ce  reprezintă mai mult de două treimi din economia Statelor Unite, au crescut la o rată de 1,9%, în scădere de la 2,4% în trimestrul precedent. Investițiile in afaceri a scăzut cu 5,9%, cel mai mare declin trimestrial de la criza financiara din 2009.

Explorarea petrolului și a gazelor naturale a scăzut cu un record de 86%, deoarece companiile energetice reduc cheltuielile după scaderea dramatică a prețului petrolului.
În ciuda încetinirii economiei, șomajul a scăzut sub 5% în luna ianuarie, și se așteaptă ca raportul are va fi prezentat vineri, cu privire la locurile de munca, sa arate o creștere constantă a numărului de ocupare.

http://www.bbc.com/news/business-36160227

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 3