Creșterea economică din SUA revizuită în scădere

_87342656_87336719Economia SUA a crescut la un ritm anual de 2,0% în trimestrul al treilea, potrivit cifrelor oficiale, ușor mai lent decât estimarea anterioară de 2,1%. Revizuirea încă indică faptul că cea mai mare economie a lumii este în creștere.

La începutul acestei luni, banca centrală a SUA a ridicat ratele dobânzilor pentru prima dată în ultimii nouă ani, pe fondul optimismului cu privire la puterea economică a țării. Cheltuielile de consum puternice au compensat rezervele mari de bunuri.

Stocurile au atins niveluri record în SUA în prima jumătate a anului, iar rezervele mari înseamnă că producătorii au înlocuit aceste elemente nevândute într-un ritm mai lent.

Cheltuielile de consum, de departe cel mai mare element al economiei SUA, au crescut cu 3% în al treilea trimestru. Cea mai recentă estimare de creștere făcută de Departamentul de Comert este a treia pentru perioada iulie-septembrie .

Săptămâna trecută, Federal Reserve a ridicat rata dobânzii cheie cu 25 puncte de bază, între 0,25% și 0,5%. Fed a însoțit creșterea ratei cu previziunea că economia Statelor Unite va crește cu 2,4% anul viitor.

http://www.bbc.com/news/business-35160448

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 17