Creșterea este mai mare decât era de așteptat

CapriviEconomia americană este într-o stare mai bună decât se credea anterior. Astfel este posibilă o majorare a dobânzilor în luna decembrie de către Federal Reserve. Ar fi pentru prima dată în zece ani.

Economia americană a crescut într-un ritm mai rapid în al treilea trimestru din anul 2015 și astfel peste așteptări. După cum a raportat ministerul comerțului în cadrul unei prime revizii a datelor, Produsul Intern Brut a crescut cu 2,1% față de trimestrula nterior.

Economiștii se așteptau la o astfel de creștere, după ce ministerul comerțului a arătat într-o estimare un plus de 1,5%. În al doilea trimestru economia americană a crescut cu 3,9%, iar în primul trimestru creșterea a fost de 0,6%.

Banca centrală americană, Federal Reserve, a semnalizat săptămânile trecute faptul că va discuta despre o majorare a dobânzilor la întâlnirile lor de consultare de pe 15 și 16 decembrie. Ar fi prima majorare a dobânzilor de aproape zece ani.

Pentru o majorare a dobânzii șefa Fed, Janet Yellen a pus însă condiția ca economia să fie suficient de puternică pentru o schimbare în politica monetară, iar astfel să se deschidă drumul pentru majorarea inflației.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wachstum-ist-groesser-als-angenommen-article16425491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 21 =