Creșterea salariului minim din Marea Britanie va costa întreprinderile mai mult de 1 miliard de lire sterline

minimum-wage-rise-policy-will-cost-businesses-more-1bn-regulatory-policy-committee

Decizia cancelarului George Osborne de a ridica salariul minim începând de anul viitor se va dovedi a fi costisitoare pentru angajatorii privați. Aceasta va afecta 1,7 milioane de angajați din sectorul privat, în conformitate cu Comitetul de Reglementare Politică (RPC), și va costa peste un miliard de lire sterline anual.

RPC este un comitet restrâns al Camerei Comunelor și examinează dispozițiile subordonate să modifice legislația primară. Acesta declară că noua politică va costa intreprinderile private 804.4 milioane de lire sterline (€ 1.11bn) în salarii și costuri pentru forțele de muncă non-salariale, cum ar fi contribuțiile angajatorilor la asigurările naționale.

Costurile au fost calculate pe baza propunerii inițiale a lui Osborne de a introduce din aprilie 2016, un salariu minim național de 7,20 de lire pe oră pentru toți cei cu vârsta de peste 25 de ani. Se preconizează ca povara asupra angajatorilor privați va creste si mai mult după ce cancelarul a anunțat, de asemenea, planurile de a crește salariul a mai mult de 9 lire pe oră, până în 2020.

http://www.ibtimes.co.uk/rise-minimum-wage-will-cost-businesses-more-1bn-1533368

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =