CRESTERI SI SCADERI INEXPLICABILE IN COMERTUL CU AMANUNTUL BRITANIC

_75636654_75636653

Vânzările cu amănuntul în UK au scăzut cu 0,5% in luna mai
Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au scăzut luna trecută, pentru prima dată din ianuarie, în ciuda vânzărilor puternice de tricouri de fotbal replică, înainte de Cupa Mondială.
Oficiul National de Statistica (ONS) a declarat ca vanzarile de retail au scăzut 0,5% în luna mai, comparativ cu o lună mai devreme. Dar au rămas cu 3,9% mai mari decât anul trecut.

În aprilie, vânzările cu amănuntul a crescut surprinzător, cu 6,5%, comparativ cu anul anterior.
Vânzările produselor alimentare au scăzut cu 2,4% pe luna, cea mai mare micşorare din ianuarie, după ce a crescut cu 3,9% în luna precedentă. La începutul acestei săptămâni, datele ONS au arătat a inflației a scăzut la un minim de 1,5%, ajutând în reducerea presiunii asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.

Dar creșterea salariilor rămâne atenuată, cele mai recente cifre arată că salariul mediu a crescut cu 0,7% în trei luni, până la sfârșitul lunii aprilie. Scăderea vânzărilor cu amănuntul a venit în ciuda micşorării puternice a prețurilor din septembrie 2009, cu 0,7%, în mare parte ca urmare a scăderii prețurilor la combustibili.

http://www.bbc.com/news/business-27920900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =