Crimeea primește un monument al soldatului rus

RTX2FN3K

Inițial Rusia a negat implicarea forțelor sale armate în anexarea peninsulei Crimeea. Între timp Kremlinul recunoaște acțiunea și își ridică un monument militar pe peninsulă.

Un soldat rus în echipament militar aduce aminte, sub formă de statuie de bronz, de încorporarea peninsulei la teritoriile rusești în martie 2014. Conducerea regiunilor din jurul Mării Negre, fidelă Kremlinului, a dezvăluit bustul în centrul orașului Simferopol. Oleg Belavenţev, trimisul lui Vladimir Putin în peninsulă a spus că monumentul a fost inaugurat pentru glorioșii și modernii soldați ruși. Modelul pentru sculptură a fost un soldat care a participat la operațiuni secrete din timpul anexării.

În martie 2014 soldați fără însemne de suveranitate au pătruns în peninsula ucrainiană și au preluat controlul acesteia. Apoi Moscova a organizat un referendum controversat, în care populația ar fi votat pentru apartenența la Federația Rusă. Kiev-ul și majoritatea comunității internaționale consideră peninsula ca fiind în continuare ucrainiană. Datorită acestei acțiuni a rușilor au fost impuse sancțiune economice împotriva lor.

Sculptura, de mărime ușor mai mare decât cea reală, arată un soldat cu Kalașnikov și centuri de muniție. O fetiță mică îi întinde o floare și o pisică se freacă de piciorul său. Aranjamentul are rolul de a transmite “puterea, încrederea și curtoazia soldaților ruși”, spune reprezentantul lui Putin în regiune, Belavențev. Opera a fost creată de celebrul sculptor Salavat Sherbakov.

http://www.n-tv.de/politik/Krim-erhaelt-russisches-Soldatendenkmal-article17920631.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 66 =