CRIMINALII DE COSTURI DE LA BMW

P90127866-dbe72cf0fc13ee5f

BMW vrea să economisească
De fapt BMW rulează bine, după anul record 2013. Dar pentru a asigura profitul pe termen lung, producătorul de automobile intenționează să implementeze un program de austeritate. Iar pentru aceasta vor fi aduși “criminalii de costuri” de la firma de consultanță McKinsey.

Constructorul auto BMW intenționează, potrivit raportului unei reviste de specialitate, să implementeze un nou program de austeritate pentru economisirea a câteva miliarde de euro. Până în 2020, cheltuielile ar trebui să scadă cu cel puțin trei sau patru miliarde de euro pe an.

Șeful BMW Norbert Reithofer a însărcinat firma de consultanță McKinsey cu dezvoltarea proiectului. Programul de economii este destinat să asigure marja operațională a grupului care constă în coridorul țintă dintre 8% și 10% pe termen lung.

BMW reafirmă sfera de aplicare a reducerilor de cheltuieli prevăzute. Având în vedere cheltuielile necesare pentru noile mașini și modele, trebuie să fie creat un echilibru. Prin urmare, vor trebui echilibrate în următorii ani creșteri de costuri de sute de milioane de euro anual, spune un purtător de cuvânt. Purtătorul de cuvânt a mai declarat că, așa cum se procedează de obicei, nu va dori să comenteze speculațiile apărute in presă.

Anul 2013 a fost pentru producătorul de mașini de la Munchen un an record, cu cifre strălucitoare. Odată cu vânzarea mai multor mașini, profitul a fost și el mai mare, iar acționarii mai mulțumiți. Compania membră a DAX a câștigat aproximativ 5,34 miliarde de euro. Profitul înaintea impozitării s-a ridicat la 7,91 miliarde de euro, cu 4,5% mai mult decât în anul precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BMW-plant-Sparprogramm-article13050561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 12