Criza bicicletei germane

47274314

Mifa aproape salvată
Preluarea germanilor tulburați de probleme, Fahrrawerke AG, de către indienii de la Hero Cycles este aproape de finalizare. Acționarii existenți nu obțin însă nimic.

Producătorul german de biciclete MIFA se confruntă cu situația unei salvări. În India gigantul industriei Hero Cycles va participa cu cel puțin 15 milioane de euro la compania din Sangerhausen, după cum compania germană centrală a anunțat. Hero ca va deține pe viitor până la 89% din acțiunile MIFA.

În cursul unei reduceri de capital, acționarii existenți trebuie să cedeze, inclusiv fondatorul AWD Carsten Maschmeyer, care a cochetat cu achiziția de către indieni și înainte de criza companiei și deține până în prezent 28%. Fostul director executiv Peter Wicht care deține 24% este ca și cum nu ar mai fi. În același timp, Mifa va avea datorii.

Ca și salvator șef în conducerea MIFA, Stefan Weniger a explicat că decizia luată vineri este un acord ce reprezintă baza existenței viitoare a companiei. Reabilitarea Mifa este astfel situată pe ultima sută de metri. Mifa este cel mai bine vândut producător de biciclete din Germania și aprovizionează în priNcipal marile lanțuri de retail, cum ar fi Aldi, cu biciclete ieftine. În cadrul companiei din Sangerhausen din Sachsen-Anhalt a fost creată o gaură în bilanț în valoare de 28 de milioane de euro din cauza stocurilor înregistrate incorect.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mifa-schon-fast-gerettet-article13474236.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 89 =