Criza datoriilor din Grecia: Deputații se pregăteasc pentru al doilea vot cu privire la reformele de salvare

_84432919_84432918

Criza datoriilor din Grecia: Deputații se pregăteasc pentru al doilea vot cu privire la reformele de salvare

Parlamentul grec urmează să voteze mai târziu un al doilea set de reforme necesare pentru a asigura un plan de salvare. Dacă parlamentarii aprobă reformele financiare și judiciare, Grecia va fi în măsură să continue negocierile pentru un pachet de salvare în valoare de 86 de miliarde de euro de la creditorii săi.

Primul-ministru Alexis Tsipras a încercat să adune colegii din Syriza, spunând că poporul grec şi-a pus sepranţele că va rămâne în euro. Votul este de asteptat sa treaca cu sprijinul partidelor de opoziție. Ministrul Finanțelor, Euclid Tsakalotos a declarat că este “extrem de importantă” obţinerea votului, astfel încât discuțiile pentru plan ar putea începe vineri.

Votul de săptămâna trecută a fost cu privire la măsurile de austeritate impuse de creditorii Greciei, un amestec de reforme economice și reduceri de buget cerute de către instituţiile şi țările din zona euro înainte de contiunuarea discuțiilor pentru un plan de salvare.

Măsurile vor fi prezentate Parlamentului, şi au un caracter mai structural. Fondul Monetar Internațional (FMI) a confirmat luni că Grecia a eliminat rambursările datoriei sale restante de 2.05 miliarde de euro și nu mai este în întârziere.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33616177

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =