Criza de la Atena lasă rece economia euro

59604954

Criza de la Atena lasă rece economia euro

Trei copii problemă ai zonei euro de altădată sunt astăzi țări ce prezintă printre cele mai puternice creșteri economice din zona euro. Chiar și cele mai mari economii din zona euro, Germania și Franța, sunt economii robuste. Cu toate acestea, nervozitatea ia amploare.

Economia zonei euro crește neafectat de bine-cunoscuta criză grecească, iar creșterea este mai putenică decât în ultimii ani. Indexul combinat al managerilor pentru ofertanții de servicii și industrie a crescut în luna iunie cu 0,6% la 53,8 puncte, precum a anunțat institutul Markit.

Barometrul semnalizează astfel că turbulențele nu au avut nici un fel de impact semnificativ asupra conjuncturii economice din zona euro, spune economistul șef al Markit, Chris Williamson. Combinația de stimulente BCE și inflația scăzută pare a fi combustibil pentru cheltuielile consumatorilor, iar companiile își anulează temerile față de un posibil Grexit.

Cel mai repede crește în prezent fosta țară afectată de criză, Irlanda, urmată de Spania și Italia. De asemenea afacerile au crescut și în cele mai mari economii ale zonei euro, Germania și Franța. Companiile fac angajări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-Krise-laesst-Euro-Wirtschaft-kalt-article15435666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =