Criza din China afectează un producător elvețian de ceasuri

imago64212894h

Criza din China afectează un producător elvețian de ceasuri

Chinezii iubesc ceasurile elvețiene de lux. Dar mulți dintre aceștia au pierdut banii dedicați pentru scumpele ceasornice la recenta prăbușire bursieră. Chiar și lupta împotriva corupției face ca, companiile cu tradiție din republica alpină să fie afectate.

Industria elvețiană de ceasuri se uită îngrijorată la cea mai importantă piață de desfacere pentru ea, China. Prăbușirea bursieră de acum câteva zile a creat o cerere extrem de palidă din partea clienților chinezi pentru ceasuri și bijuterii, iar aceasta scade continuu. Slăbiciunea și volatilitatea burselor chineze cu siguranță nu ajută deloc la cererea de bunuri de lux, spune Jon Cox, analist-șef la Broker KeplerCheuvreux.

Prețul activelor și încrederea sunt factori cruciali în țară atunci când vine vorba de produse de lux. Investitorii privați speculează în China mai mult decât pe bursa din Europa sau cea din SUA. Aceștia probabil că au pierdut în ultimele săptămâni foarte mulți bani, care acum nu mai pot să-i cheltuie pe bunuri de lux.

China este o piață importantă de desfacere pentru ceasuri, de la modele ieftine din plastic a mărcii swatch până la orologii scumpe de la mărci precum IWC, Blancplain, Omega sau Rolex. În special Hongkong este importantă pentru Swatch, Richemont și alții, aproape o cincime din exporturile acestei industrii de aproximativ 21 miliarde de euro merg către această metropolă financiară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-Krise-sorgt-Schweizer-Uhrenhersteller-article15487461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4