Criza din Ucraina duce la scăderi de prețuri

29961059

Criza din Ucraina duce la scăderi de prețuri
Embargoul impus Rusiei asupra importurilor de alimente din UE face ca prețurile la lapte să scadă, dar de asemenea scade cererea pe motive sezoniere. Retailul răspunde și scade prețul la unt. Dar asta doar după ce cel mai mare discounter presează.

Untul este mai ieftin la nemți după ce supermarketurile și magazinele de disoount dă scăderi de prețuri mai mari către consumatori. Inițiativa a fost anunțată de cel mai mare disounter luni în Germania, Aldi, iar prețul la untul de 250 de grame marcă germană a scăzut de la 0,99 euro la 0,85 euro. De asemenea, Edeka, Rewe, Lidl, Penny, Netto sau Norma au anunțat uniformizări ale prețurilor pentru a urmări liderul de piață și de asemenea pentru a reduce birocrația pentru unt în intervalul entry-level.

Dacă alte produse lactate vor fi în viitorul apropiat mai ieftine, ar putea să decidă experții din industrie. Fondul reducerii prețurilor este oferta de lapte în creștere și o cerere scăzută datorită vacanței. Embargoul impus de Rusia importurilor de produse lactate a crescut presiunea asupra prețurilor. Fabricile germane de produse lactate nu mai livrează nimic către Rusia. Dar acum produsele destinate inițial Rusiei sunt redirecționate către alte piețe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Einzelhandel-macht-Butter-billiger-article13525756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1