Criza din Ucraina încetinește economia mondială

Ukraine

 

Criza din Ucraina încetinește economia mondială
Disputa dintre Rusia și Ucraina și sancțiunile asociate acestora atârnă greu asupra economiei mondiale. FMI are așteptări de creștere din altă parte, dar aici nu se include și Germania.

Criza din Ucraina este potrivit raportului unui ziar, o povară din ce în ce mai mare asupra economiei globale. În perspectivele sale economice avertizează Fondul Monetar Internațional că o creștere puternică în riscurile geopolitice ar putea duce la o creștere semnificativă la prețurile la energie. Dar portivit ziarului pentru acest fenomen au jucat un rol și alți factori, precum iarna lungă.

Pentru zona euro, raportul FMI reduce prognoza cu 0,1 puncte, până la 1,1%. Pentru Germania, aceasta a crescut ușor de lșa 1,7 la 1,9%. În partea de est a Ucrainei forțele guvernamentale au fost angrenate în lupte grele cu separatiștii pro-ruși. Kiev-ul și țările occidentale acuză Rusia că sprijină rebelii cu arme și luptătorii pentru a-și destabiliza vecinul în acest fel. Moscova a anexat, în ciuda protestelor internaționale, peninsula Crimeea din Ucraina în luna martie. De asemenea, doborârea unui avion de pasageri din Malaezia în urmă cu o săptămână a alimentat suplimentar tensiunile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ukraine-Krise-bremst-Weltwirtschaft-article13298591.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =