Criza din Ucraina pune în pericol joburile germane

rr

Criza din Ucraina pune în pericol joburile germane
UE amenință continuu Rusia cu noi sancțiuni, dar adesea se pierde din vedere că și alte state membre ale UE ar putea fi afectate. Economia este alarmată, mii de joburi din Germania ar putea fi în pericol.

Economia Germaniei se teme de o extindere a crizei ucrainiene, conflictul ar putea cauza pierderea a până la 25.000 de locuri de muncă în Germania. În primele patru luni ale acestui an exporturile germane către Rusia și Ucraina au scăzut dramatic. Prin urmare, președintele Comitetului de Est al Economiei Germane, Egon Cordes, a cerut insistent o soluție politică a conflictului. Deja dezbaterea privind sancțiunile comerciale împotriva Rusiei este pentru economie o “otravă absolută”.

Într-un sondaj ce a cuprins aproximativ 100 de companii germane care sunt active în Europa de Est, aproximativ 44% au vorbit puternic împotriva sancțiunilor internaționale dure. Ar trebui să existe o separare clară între afaceri și politică. 47% sunt de acord că sancțiunile ar trebui impuse doar în ultimă instanță, iar 9% cred că sancțiunile economice împotriva Moscovei din cauza anexării peninsulei Crimeea sunt foarte necesare.

Potrivit Comitetului de Est, exporturile germane către Ucraina s-au redus într-un an cu 31%. Aceste cifre corespund unei valori monetare de aproximativ 500 de milioane de euro. Exporturile către Rusia au scăzut cu 14%. Datorită volumului mai mare al schimburilor comerciale cu Rusia, aceste cifre reprezintă pierderi de 1,7 miliarde de euro. Fiecare a cincea companie renunță la investițiile planificate în Rusia, datorită crizei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ukraine-Krise-gefaehrdet-deutsche-Jobs-article13107781.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24