Criza din Venezuela: Maduro amenință confiscarea fabricilor închise

_89694799_032933635-1

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a amenințat ca va confisca unele fabrici care şi-au încetat producția, si îi va aresta pe proprietari. Într-un discurs adresat susținătorilor din capitala Caracas, a declarat că țara trebuie să recupereze mijloacele de producție, pentru a contracara criza economică profundă. Vineri, el a anuntat o noua stare de urgenta la nivel naţional. Protestatarii de opoziție au iesit in strada la Caracas pentru a instiga la un vot pentru a-l indepărta de la putere.

Maduro a declarat că starea de urgență a fost necesara pentru a combate agresiunile străine, care au dat vina pe problemele din Venezuela. Acesta a mai spus că exerciții militare vor avea loc în weekend-ul următor pentru a contracara amenințările “străine”.

Criza economică, care a început în urmă cu trei ani s-a aprofundat acest an, până la punctul in care a afectat foarte mult viața de zi cu zi a fiecărui venezuelean. Pe langa faptul că stăteau la coadă ore întregi în fiecare săptămână pentru a reusi să cumpere produsele de bază, acum venezuelenii trebuie să facă față rationalizarii de energie și apă aproape zilnic. Acest lucru, se intampla într-o țară care obişnuia să fie una dintre națiunile cele mai dezvoltate din America Latină, cu cele mai mari rate de consum din regiune.

Venezuelenii si-au pierdut increderea în mișcările lui Maduro, din cauza crizei economice.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-36294939

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 73