Criza investițiilor îi încetinește pe producătorii de utilaje

Caprivi-1

Criza de conjunctură în Rusia, o creștere slabă din partea Chinei și investiții reținute în Germania: problemele din toată lumea încetinesc chiar și producătorii germani de utilaje, obișnuiți să aibe succes. În 2016 producția reală ar putea stagna pentru al doilea an consecutiv.

Constructorii germani de utilaje înregistrează la finalul acestui an o lipsă de creștere reală, ca urmare a cererii slabe la nivel mondial pentru utilaje și mașinării. În termeni nominali s-ar putea ca valoarea producției să treacă anul următor pentru prima dată ușor peste pragul de 200 de miliarde de euro, spune președintele asociației industriale VDMA, Reinhold Festge: dacă se va reuși acest lucru, atunci construcția de mașinării va avea o performanță foarte decentă.

Deoarece datele fundamentale au rămas nefavorabile, producătorii de utilaje trebuie să se aștepte și în 2016 la impulsuri negative din multe țări în curs de dezvoltare.

De asemenea efectele expansive din SUA sau țările partenere UE s-au mai redus. Chiar și deprecierea așteptată a monedei euro față de dolar după majorarea dobânzilor din SUA ar trebui să aducă ceva vânt din spate. Pentru anul 2015 Festge a confirmat o stagnare a industriei cheie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Investitionsflaute-bremst-Maschinenbauer-article16591116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 4