Criza personalului aduce o lege prin care firmele pot infiinta scoli profesionale

DSC7245

Ivoline a scris de nenumarate ori despre noua criza a economiei nationale, cea de personal calificat, si cu nenumaratele interventii asociate politicii inutile de parcuri industriale pentru atragerea investitorilor daca nu avem forta de munca adecvata pentru popularea acestora, iata, se pare, ca guvernantii autorizati sa gandeasca o lege in acest sens au gasit o varianta care nu seamana nici cu invatamintul dual german dar nici su scolile din vremurile apuse.

In aceasta idee, Ministerul Economiei pregătește, împreună cu Ministerul Educației și cu cel al Muncii, un pachet de măsuri care să permită întreprinderilor să înființeze școli profesionale pentru pregătirea personalului de care au nevoie, a declarat vineri ministrul Economiei, Costin Borc, în cadrul unei conferințe pe teme de digitalizare.

“Împreună cu Ministerul Educației și cu Ministerul Muncii suntem pe cale să venim cu un pachet de măsuri foarte curând care vor ajuta întreprinderile să își creeze acele școli profesionale de care au nevoie pentru a-și forma personalul capabil să lucreze în industria digitalizată, dar în același timp, să îi formeze și pe cei care ar putea să rămână în urmă din punct de vedere profesional din cauza digitalizării”, a explicat Borc.

Potrivit acestuia, pregătirea profesională presupune dezvoltarea specialiștilor în IT, dar și dezvoltarea curriculei în așa fel încât să fie pregătiți specialiștii de care economia are nevoie.

“Aș vrea să vorbesc despre importanța științelor în învățământul românesc pentru a putea pregăti atât specialiști tehnici cât și antreprenori, dar să nu uităm de ceea ce înseamnă pregătirea profesională, pentru că digitalizare nu înseamnă numai vârf ci înseamnă transformare, înseamnă că trebuie să îi ajutăm pe cei care ar putea să rămână în urmă, să se reorienteze profesional să fie în stare să își găsească slujbe mai departe”, a mai spus ministrul Economiei.

Totodată, el a atras atenția cu privire la start-up-urile care se înființează pe lângă centre universitare dar, după ce ajung la o anumită dezvoltare, “zboară peste ocean”. Potrivit lui Borc, aceste firme ar trebui implicate în proiecte la nivel european, astfel încât în jurul fiecărei industrii să se creeze un cluster de inovații.

One thought on “Criza personalului aduce o lege prin care firmele pot infiinta scoli profesionale

  1. Pingback: Ca in Germania, cum se pot forma viitorii angajati prin noile facilități fiscale acordate companiile implicate în învățământul profesional dual | experiente in afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 53