Cu cât contribuie parcurile industriale la bugetul oraşului Oradea?

 

Oradea

În anul 2015, suma încasată de Primăria Oradea de la companiile din parcuri a fost de 4,9 milioane de lei noi, raportat la suma totală de 182,3 milioane de lei.

Procentul cu care au contribuit 7 dintre cele mai mari companii din Parcul Industrial Eurobusiness Oradea este de 2,7% , în condiţiile în care au beneficiat de facilităţi fiscale importante, acordate fiind de către Primăria Oradea.

Prin urmare, veniturile încasate de către Primăria Oradea în 2015 de la firmele mari din oraş, s-au ridicat la 4,9 milioane de lei noi, adică circa 1,1 milioane de euro. Totuşi cu un an înainte, veniturile încasate de bugetul local de la aceste companii se ridicau la 3,2 milioane de lei, în condiţiile în care aceştia au încasat 0 lei impozite pe cladiri şi terenuri.

Facilităţie pe care le-au avut companiile din partea Primăriei a fost faptul că impozitul pe clădiri şi terenurile din parcurile industriale s-au ridicat la suma de 3,06 milioane de lei, in 2015, respectiv 2,05 milioane de lei în 2014. Aşadar, banii au fost lăsaţi companiilor investitoare în parcurile municipale, ca fiind un stimulent pentru investitie în oraşul Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 80