Cu promisiuni că va interzice burka si expulza mai mulți refugiați și nu va crește impozitele, Angela Merkel, a fost realeasă în fruntea Uniunii Creștin-Democrate

unknown
Cancelarul german Angela Merkel a promis marți, la deschiderea Congresului Uniunii Creștin-Democrate (CDU) – în cursul căruia i se va oficializa candidatura pentru al patrulea mandat de cancelar – că va expulza mai mulți migranți care nu au primit azil și că nu va crește deloc impozitele în următorii patru ani, unele taxe urmând chiar să fie reduse, relatează agențiile internaționale de presă.

‘Excludem total orice creștere de impozite și o spunem clar’, se arată în documentul pe care conducerea CDU l-a definitivat luni seară. ‘Dacă cineva, inclusiv un bolnav, reușește să treacă prin dificila călătorie prin Mediterană și Balcani, dar nu are perspective de a fi primit aici legal ca refugiat, trebuie să fie posibilă repatrierea sa cu avionul câteva ore mai târziu’, a declarat apoi vicepreședintele partidului, Thomas Strobl.

‘Nu toți refugiații pot rămâne’ în Germania, iar afluxul masiv de anul trecut, când circa un milion de migranți au intrat în Germania, nu se se va mai repeta, a confirmat marți Angela Merkel în discursul de deschidere a Congresului. Ea s-a pronunțat în același context pentru interzicerea burka, vălul islamic integral, ‘acolo unde este posibil din punct de vedere legal’, apel după care au urmat aplauze frenetice ale delegaților participanți la Congresul ce se desfășoară marți și miercuri la Essen.

Șefa guvernului de la Berlin a cerut susținerea CDU și unitate internă în partid pentru a obține un nou mandat de cancelar la scrutinul din septembrie 2017, scrutin despre care a avertizat că va fi diferit de toate cele desfășurate în perioada post-reunificare, mai ales din cauza creșterii popularității partidului naționalist Alternativa pentru Germania (AfD) ca efect al politicii ușilor deschise față de migranți.

Această politică este contestată și de Uniunea Creștin-Socială (CSU), ramura bavareză a CDU, astfel că declarațiile Angelei Merkel vin și în întâmpinarea rezervelor acestui partid, deși ea refuză în continuare solicitarea CDU de a plafona la cel mult 200.000 pe an numărul cererilor de azil aprobate.

La capitolul economic, Angela Merkel a insistat în discursul ei că nu va crește impozitele în următorii patru ani și a pledat de asemenea în favoarea unor măsuri care să determine companiile multinaționale să nu se mai sustragă plății taxelor prin diferite montaje financiare la care acestea apelează.

După ce și-a terminat discursul, Angela Merkel a fost aplaudată timp de 11 minute. Cei 1.000 de delegați urmează să valideze prin vot candidatura ei pentru un nou mandat de cancelar, singura necunoscută fiind procentul voturilor favorabile, care la Congresul din anul 2014 a fost de 96,7%.

In consecinta, Angela Merkel a fost realeasă, marți la Essen, în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), obținând 89,5% din voturile celor aproape 1.000 de delegați ai formațiunii sale politice, relatează Reuters și DPA

În urmă cu doi ani, Merkel a fost realeasă lider al CDU cu 96,7% din voturile delegaților creștin-democrați.

Decizia de anul trecut a cancelarului german de a permite intrarea în țară a circa 1 milion de migranți a erodat sprijinul popular pentru Merkel, dar și pentru CDU.

În urmă cu 12 ani, Angela Merkel fusese realeasă la conducerea creștin-democraților germani cu 88,4% din voturile delegaților.

Congresul CDU din aceste zile se desfășoară la Essen, acolo unde Angela Merkel a fost aleasă pentru prima dată președinte al formațiunii, în anul 2000.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 28