Cu rele sau bune, turismul merge-unde si-au planuit romanii sa plece de 1 Decembrie

Urmatoarele zile libere de care majoritatea romanilor vor beneficia sunt strans legate intre ele: 30 noiembrie, Sfantul Andrei, si 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Pentru ca, anul acesta, cele doua zile pica inainte de weekend, joia, respectiv, vinerea, mai multi romani si-au pregatit bagajele pentru un city break dincolo de granitele tarii. Conform datelor momondo.ro, cele mai cautate destinatii pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 sunt Italia, Spania si Germania.

In comparatie cu 2016, pentru aceeasi perioada, pretul zborurilor catre aceste destinatii difera considerabil. momondo.ro a analizat cautarile romanilor pentru aceasta perioada si arata unde planuiesc acestia sa calatoreasca si ce modificari de pret trebuie avute in vedere pentru cele mai cautate zboruri, comparativ cu 2016.

Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei, interesul romanilor pentru a tarile europene este tot mai mare fata de 2016.

In topul celor mai cautate destinatii, pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017, este Italia, cu o crestere de 89% fata de 2016, Roma fiind atractia principala.

Pe locul al doilea, este Spania (+95%), in special Barcelona, care ii atrage pe turistii romani tot mai mult (+93%), in ciuda evenimentelor politice din ultimele luni.

Cu o crestere asemanatoare in cautari este Austria (+91%), Viena fiind orasul catre care mai multi romanii planuiesc (+95%) sa se indrepte in minivacanta de 1 Decembrie.

Si Germania ramane o destinatie atractiva si accesibila, indiferent de sezon, iar, pentru inceputul lunii decembrie, cautarile de zboruri au crescut cu 62%, fata de 2016, si cu 44% cele spre Berlin.

Cele mai mare cresteri in cautari au fost inregistrate, insa, pentru Belgia (+144%), Franta (+120%) si Portugalia (+102%). Pentru finalul lunii noiembrie, mai multi romanii au planuit sa se indrepte, in special, catre capitalele Bruxelles (+137%), Paris (+124%) si Lisabona (+102%).

De asemenea, momondo.ro a analizat diferenta de pret pentru zborurile din Bucuresti catre mai cautate zece orase din acest an.

Desi Barcelona este pe locul al doilea in preferintele romanilor pentru minivacanta de la finalul lunii noiembrie, pretul ofertelor de zbor catre capitala Cataloniei are cea mai mare scadere (29%) din top zece cele mai cautate destinatii.

Totodata, fata de preturile inregistrate pentru aceeasi perioada din 2016, ofertele de zbor mai ieftine anul acesta cu plecare din Bucuresti sunt catre Paris (19%), Amsterdam (17%) si Viena (16%).

Si in cazul zborurilor catre Londra si Lisabona preturile au scazut cu 12%. Singurele destinatii care s-au scumpit sunt Berlin (10%) si Bruxelles (3%).

Roma ramane destinatia din top cu oferte de zbor cu plecare din Bucuresti ale caror preturi nu s-au modificat, astfel ca cei mai multi romani care vor reveni in capitala Italiei pot lua in calcul un buget similar cu cel de anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 31