Cui aparține vulturul, intreaba lantul de magazine REAL

50431921

Cui aparține vulturul?
Pe tricoul echipei naționale de fotbal a Germaniei strălucește de câteva zile o a patra stea. Dar de mult mai multă vreme tronează pe pieptul jucătorilor germani simbolul unui vultur. Dar are oare Federația Germană de Fotbal drept exclusiv asupra acestei embleme?

Lanțul de supermarketuri Real vrea să înlăture protecția emblemei cu vulturul de pe tricourile echipei naționale germane. Compania a depus o cerere de pretentii in acest sens, spune un purtător de cuvânt al Oficiului German de Brevete și Mărci de la Munchen, confirmând un raport din Huffington Post.

Motivul pentru cererea de anulare este, conform mediului online, un litigiu între Asociația germană de Fotbal (DFB) și Real privind produsele lanțului de supermarketuri ce prezintă un simbol similar și pentru care lanțul trebuie să ia măsuri împotriva DFB.

Companiile și organizațiile pot proteja branduri, dacă îndeplinesc anumite cerințe. Legea poate preciza stema, steaguri naționale sau alte embleme de stat, dar nu poate proteja mărci. Este încă neclar care este situația semnului vulturul DFB.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wem-gehoert-der-Adler-article13291751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 86