Cum afectează vremea foarte rece dieta sportivilor de la Olimpiada de Iarnă

 

E puțin spus că la PyeongChang, Coreea de Sud, vremea este foarte rece. De fapt, renumitele temperaturi extrem de scăzute ale orașului au ajuns la circa -4 grade Fahrenheit și afectează schiurile și congelează pur și simplu echipamentele de filmare neprotejate, precum și machiajele unora din prezentatorii tv. Vânturile brutale au determinat amânarea unor evenimente de schi.

Cum afectează aceste aspecte dieta sportivilor, având în vedere că mulți dintre ei participă poate la cea mai importantă competiție din viața lor? Și ce pot să facă atleții zi de zi pentru a se împrospăta și a se proteja în fața acestor temperaturi extreme?

Atleții ard mai multe calorii în condiții de vreme foarte rece, chiar dacă ei trebuie să tremure ca acest lucru să se întâmple. Cu toate acestea, exercițiile fizice în vreme rece vor activa grăsimile brune, care reglează temperatura corpului prin arderea de calorii. Schiatul, patinatul și alergatul în aer rece sunt o modalitate bună pentru activarea acestor grăsimi, care pot duce la un consum suplimentar de 300 de calorii pe zi.

Hidratarea nu poate fi ignorată în vreme rece, chiar dacă atleții nu se simt însetați sau supraîncălziți. Exercițiile fizice efectuate afară îi fac pe sportivi să transpire și să piardă foarte multă apă doar prin respirație, deci aceștia trebuie să facă un efort și să bea lichide. Nivelul de hidratare este foarte important pentru atleții competitivi, din moment ce o hidratare corespunzătoare crește capacitatea corpului de a-și regla temperatura și să se răcească eficient fără creșterea ritmului cardiac. Reduce de asemenea la minim apariția crampelor musculare, accelerează funcțiile mentale și controlul funcțiilor motrice, sprijină sistemul imunitar și probabil cel mai important aspect pentru atleții cu probe în zile consecutive, îmbunătățește abilitatea de a se recupera rapid după o competiție, ne spune Comitetul Olimpic American.

https://health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/2018-02-22/heres-how-super-cold-weather-affects-winter-olympians-diets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 38