Cum poate Putin afecta Occidentul dupa ce VW, BMW, OPEL au inchis productia in Rusia

3kl51656

Cum ar putea Putin afecta Occidentul
Europa și Statele Unite consolidează sancțiunile împotriva Rusiei. Cum va răspunde însă Kremlinul? În perspectivă există mai multe opțiuni, cum ar fi interdicția de survol a spațiului aerian sau restricții cu privire la industria auto. Dar cel mai probabil va durea cel mai tare o singură măsură.

Sacțiunile spiralează din ce în ce mai repede. După ce Uniunea Europeană a prezentat, în sertarul lui Putin de la Krelin ar trebui să existe acum deja un al doilea pachet de sancțiuni împotriva statelor occidentale. Acestea ar putea fi curând anunțate și astfel s-ar consolida incertitudinea în sectoarele importante ale economiei germane.

Kremlinul amenință să restrângă importul de mașini occidentale către Rusia. Piața rusă este de ceva vreme în criză. În 2013 producătorii germani au exportat 132.000 de vehicule către Rusia, iar cu un an înainte a fost de doar 157.000. Vânzările Volkswagen Group din Rusia au scăzut cu peste 12 procente, după ce au trecut doar două treimi din acest an. Indiferent de sancțiuni, spune un insider VW că piața le scapă încet printre degete.

Expertul n-tv în domeniul auto, Helmut Becker estimează că impactul reducerii importurilor ruse din automobilele producătorilor germane va avea doar un impact scăzut asupra industriei auto germane. Deși este adevărat că producătorii vor fi afectați, aceasta nu va fi o povară durabilă. Având în vedere totalul exporturilor de automobile germane și anume de 4 milioane de unități pe anul 2013, face ca piața rusă să reprezinte doar o mică parte. În plus, producătorii de masă precum VW, Opel sau BMW au închis deja unități din Rusia, spune Becker.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/So-koennte-Putin-dem-Westen-schaden-article13600296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 25