Mișcarea și exercițiile fizice sunt foarte importante și benefice pentru sănătate. Dar scăderea în greutate începe în momentul în care controlăm ce mâncăm.
Și nu este vorba numai despre ce mâncați.
Contează și când faceți acest lucru. Mâncând pe fugă sau la ore nepotrivite dereglați semnalele creierului privind necesitățile corpului și atunci există riscul să mâncați mai mult decât este necesar. Nici dacă săriți peste mic dejun, prânz sau cină nu este o idee bună. Atunci când ne înfometăm, metabolismul încetinește, iar corpul va începe să depoziteze grăsime. Metabolismul încetinește și în mod normal odată cu trecerea anilor, dar îl putem menține activ mâncând regulat.
Ovăzul, fructele de pădure și nucile sunt bune la micul dejun. Carnea slabă, alimentele bogate în acizi grași esentiali omega3, omega6 și grăsimi bune, precum peștele sau diversele uleiuri, sunt opțiuni excelente pentru prânz și cină, alături de legume sau orezul brun. In cea ce priveste gustarea dintre mese, cea mai buna varianta o reprezinta un mar sau un pahar de iaurt slab.
Stresul este un bun prieten al obezității.
Nu combateți stresul mâncând ciocolată, ci practicând exerciții fizice sau de relaxare, precum tehnici speciale de respirație.