Cum combat nutriționiștii poftele după dulciuri și gustări sărate?

Sunteți scăpați de sub control când vine vorba despre ciocolată sau dulciuri? Punga de cipsuri parcă vă strigă pe nume? Există soluții pentru combaterea acestor pofte.

În general toate femeile și toți bărbații resimt anumite pofte spontane. Problema este că dacă dăm curs unei dorințe intense, dacă consumăm o pungă de cipsuri sau o cutie de prăjituri jaffa cu înghețată deasupra, acest lucru adaugă câteva calorii bune dietei noastre și ne face să ne îngrășăm.

Pentru a putea să combatem aceste pofte, există câteva alternative care ne pot satisface într-un mod mai sănătos. O variantă ar fi să dormim mai mult. Cercetările arată că lipsa de somn ne determină organismul să ceară alimente cât mai bogate în grăsimi sau zaharuri. Somnul insuficient majorează nivelul hormonilor din organism care sunt legați de senzația de foame și îna celași timp activează părți din creier care ne fac să căutăm gustări bogate în calorii. O analiză recentă efectuată asupra a unsprezece studii a relevat faptul că somnul insuficient a fost asociat cu un consum mediu de 385 de calorii suplimentare în ziua următoare.

Alcoolul la fel ca lipsa de somn, activează zone din creier care ne fac să vrem mai multe gustări bogate în calorii, precum pizza, hamburgeri sau cipsuri. Alcoolul majorează de asemenea apetitul, pe lângă faptul că reduce inhibițiile și voința. Dacă veți ignora poftele mereu, acest lucru va ajunge să aibe urmări negative și va ajuta la formarea unei relații nefavorabile cu mâncarea. Cei care reușesc să identifice alternative mai sănătoase la poftele lor reușesc să își păstreze greutatea corporală. Elementul cheie este să ne asigurăm că substituentul mai sănătos ne satisface într-adevăr poftele. Morcovii cruzi nu vor fi o gustare suficientă pentru un moment în care avem impresia că nu mai putem fără ciocolată.

https://health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/2018-02-21/exactly-how-nutritionists-beat-sweet-and-salty-cravings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 57