CUM NEGOCIEZI

negotiatingSfaturi despre negociere

Majoritatea oamenilor nu negociază când aplică la primul lor loc de muncă. Motivul este lipsa de experiență. Un sondaj arată că, doar candidații cu experiență sunt cei care negociază la un interviu. De asemenea sondajul spune că persoanele peste 35 de ani sunt mai deschise să negocieze, decât candidații între 18 și 34 de ani. 54% dintre candidații de sex masculin își negociază salarul, pe când doar 49% din candidații de sex feminin negociază salarul la un interviu.

Chiar dacă ai experiență sau nu, este foarte sănătos să lupți pentru ceea ce îți dorești chiar de la începutul carierei tale. Mai jos veți găsi câteva sfaturi care să va ajute să puteți negocia chiar de la primul interviu pentru un job.

  • Fă-i să creadă că meriți ceea ce vrei. Este bine să le explicit și angajatorilor de ce meriți un salar mai bun, condiții mai bune de lucru, etc. Trebuie să le arăți că ești bun și ești conștient de acest lucru, dar nu o persoană arogantă.
  • Ajută-i să explice acest lucru și persoanelor din conducere, de ce tu meriți un salar mai mare decât alți candidați.
  • Lasă impresia că ești dorit și de alte companii, dar ei au prioritate.
  • Cunoaște-ți angajatorul. Este foarte important să cauți informații despre companie, angajatori, intervievatori, pentru a afla ceea ce caută ei, și să te adaptezi la nevoia lor.
  • Spune tot ce îți dorești sau te deranjează de la început.
  • Încearcă să înțelegi scopul întrebărilor care ți se adresează, ce se află în spatele lor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 12