Cum poti deveni un comunicator mai bun?

waystobeabettercommunicator

Unii oameni au o abilitate înnăscută de a comunica. Ei știu cum să scoata in evidenţă punctul lor de vedere sau domină conversația-ei sunt buni la a vorbi și la a asculta. Dar, abilitățile bune de comunicare nu cresc peste noapte; buna comunicare are nevoie de planificare, pregătire și practică consecventă. Aşadar, urmatoarele sunt cateva sfaturi care te vor ajuta sa devii un comunicator mai bun:

1.Oferă momente valoroase.

Fie că susţii un discurs sau participi la o discuție de grup, decide cu privire la un lucru care va livra într-adevăr valoare, un element pe care oamenii pot reflecta. Acest lucru este important mai ales atunci când trebuie să vorbim până la critică sau pentru a corecta o idee care circula in jur, pentru că atunci când nu adaugi valoare, nu mai este critică constructivă; este doar un dezacord.

  1. Fii un bun ascultător.

A fi un bun ascultător este cheia. Nu intra in conversatie cu obiectivul unic de a vorbi doar. Pe măsură ce conversația merge mai departe, ascultă si răspunde. Oamenii sunt mai dispuși să asculte dacă au convingerea că au fost ascultati.

  1. Alege un moment oportun pentru a vorbi.

Prin selectarea momentului cel mai potrivit pentru a vorbi, te poţi asigura că ai atenția grupului și poţi transmite intregul mesaj fără a fi întrerupt.

  1. Fii vocea unificatoare.

Discuțiile pot de multe ori lua o intorsatură neasteptată. Primul pas este de a-i face pe oameni să se calmeze. După ce s-au calmat, poti introduce punctul tau de vedere.

  1. Păstrează-ţi răspunsurile succinte.

Acest lucru demonstrează respect pentru timpul celorlalți. Un răspuns lung la o întrebare este nu numai nechibzuit, dar pierzi interesul celorlalti pentru ceea ce ai de spus.

  1. Nu fi persoana care are nevoie să comenteze tot.

Vei fi respectat mai mult într-un grup, dacă ai o reputație ca te-ai revoltat doar atunci când ai ceva important de spus.

  1. Pregateşte-te inainte de a vorbi.

Vorbitul in public este greu pentru oricine, iar cei mai mulţi dintre noi nu comunicăm atât de bine cum ne-am dori. Vei fi mult mai susceptibil de a oferi o contribuție puternică și memorabilă dacă te vei pregati mai întâi . Diferența este de remarcat. Gândeşte-te cu atenție la ceea ce încerci să comunici și modul în care ai putea să spui totul fără să oboseşti publicul.

  1. Zâmbeşte.

Fii pozitiv. Dacă zâmbeşti și dai din cap afirmativ când alți oameni vorbesc, ei vor fi pozitivi cu privire la deschidere și iti vor permite sa vorbeşti la fel de bine. Dacă văd că nu îi asculti, dar, în schimb, aștepti cu nerăbdare sa vorbesti tu, acestia nu iti vor acorda niciun respect.

http://www.success.com/article/10-ways-to-be-a-better-communicator

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 69