Cum putem opri căderea părului – Partea I

Minoxidilul sau rogaina nu va face ca părul să crească la loc, dar poate ajuta să păstrați ce a mai rămas. Medicamentul controversat dar aprobat de FDA majorează fluxul sangvin și livrează mai mult oxigen și nutrienți foliculilor de păr.

Rogaina lichidă poate cauza iritații și să lase un strat unsuros asupra părului, deci alegeți o spumă cu conținut de cinci procente, ne sfătuiește Piliang. Se masează scalpul dimineața și apoi încă o dată seara, pentru a obține maxim de beneficii. În plus, spre deosebire de medicamentul oral finasteridă (celălalt medicament aprobat de FDA, vândut sub denumirea de Propecia), minoxidilul nu este asociat cu disfunții erectile sau libido scăzut. Cu toate acestea, o creștere a firelor noi de păr va face cel mai probabil ca acestea să fie mai scurte și mai subțiri.

În afară de minoxidil și finasteridă, dispozitivele cu laser sunt singurul tratament pentru căderea părului aprobat de FDA în ultimii ani. Dispozitivele folosesc unde luminoase de intensitate scăzută și sunt comercializate sub formă de baghete sau căști pentru 200-900 de dolari. iGrow, una dintre căști, va obliga clienții să scoată din buzunar 449 de dolari și trebuie să fie purtată circa 25 de minute la fiecare două zile.

Într-un studiu efectuat pe scară largă și publicat în anul 2014 în American Journal of Clinical Dermatology, bărbații care și-au expus scalpul de trei ori pe săptămână au remarcat o creștere în densitatea firelor de păr după 26 de săptămâni.

Acestea fiind spuse, majoritatea cercetărilor asupra dispozitivelor cu laser a fost plătită de producătorii de produse cosmetice, deci nu putem spune că sunt neapărat de încredere. De fapt, o analiză independentă publicată în Jurnalul Tratamentelor Dermatologice în 2014 a arătat că aceste produse sunt semi-experimentale și nu există dovezi că ar funcționa.

https://www.menshealth.com/health/a19519770/stopping-hair-loss/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5