Cum putem opri căderea părului – Partea II

Înlocuiți șamponul standard pentru un brand cu 1% ketoconazol, precum Nizoral, sau cereți doctorul să vă prescrie o versiune cu conținut doi la sută.

Este comercializat ca și un ingredient anti-mătreață, dar există cercetări solide care arată că ketoconazolul este un anti-androgen, spune Piliang. Anti-androgenii blochează conversia testosteronului în dihydrotestosteron, un hormon care reduce foliculii de păr. Șamponul se masează în scalp, după care se lasă să acționeze pentru trei minute și să clătește.

Unele cazuri de pierdere a podoabei capilare au fost asociate cu niveluri scăzute de vitamina D. Un studiu publicat în British Journal of Dermatology a raportat că oamenii care suferă de alopecia areata, o afecțiune autoimună care cauzează pierderea părului, au fost de trei ori mai expuși riscului de deficiență de vitamina D comparativ cu cei care au păr sănătos. Vitamina D ajută la repornirea fazei de creștere a părului, explică Piliang.

Ați putea pur și simplu să includeți alimente bogate în vitamina D în dieta dvs, precum pește-spadă, somon, ton, lapte și suc de portocale. Dar nu stați cu capul în soare doar pentru a accelera producția de vitamina D. Acest lucru ar putea duce la probleme chiar mai mari. Bărbații trebuie să fie atenți cu expunerea la soare atunci când suferă de chelie, din moment ce este o locație comună pentru cancerul de piele.

https://www.menshealth.com/health/a19519770/stopping-hair-loss/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5